Aanmelden Voorleesactie

10 oktober 2018 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op meer dan duizend basisscholen wordt een duurzaam verhaal voorgelezen. Speciaal voor deze tiende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie. Per school is er een gratis boek beschikbaar.

De nieuwe verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

U leest voor op een basisschool en gaat na het voorlezen met de kinderen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de leerlingen, duurt ongeveer 45 minuten.

Meedoen

U kunt altijd meedoen met de digitale versie van het boek. In het boek staan ook tips voor aanvullende lesactiviteiten.

Een gratis boek aanvragen is niet meer mogelijk via het webformulier. Tegen verzendkosten zijn nog boeken beschikbaar. Neem hierover contact op met scholen@dagvandeduurzaamheid.nl.

Voorleeshelden

Leerkrachten kunnen zelf voorlezen, maar u kunt ook zelf een speciale gast uitnodigen. Vraag bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er om voor te komen lezen op 10 oktober.

Geen leerkracht, maar wilt u graag voorlezen? Neem dan contact op met een school in de buurt en bied aan om voor te lezen op 10 oktober.

Volg via social media

Laat via social media weten dat u meedoet met de Voorleesactie en volg ons via Twitter: @voorleesactie #dvdd18 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid

Contact

Heeft u vragen over de Voorleesactie? Mail naar

Initiatiefnemers

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2018 is een initiatief van: