Nieuws / Opening Huis van de Toekomst 10.10 met wethouder Lot van Hooijdonk

Al tien jaar maakt de nationale Dag van de Duurzaamheid, de duurzaamheidsbeweging in Nederland zichtbaar. Inmiddels is er veel veranderd in onze samenleving. Het is tijd om van jaarlijkse zichtbaarheid naar dagelijkse duurzame keuzes maken over te stappen. En dat is mogelijk. Om dit kracht bij te zetten opent op 10.10, het Huis van de Toekomst op de Uithof te Utrecht, waar studenten in samenwerking met Urgenda duurzaam wonen en leven etaleren met een blik in de toekomst. Dit alles onder de slogan Laat je duurzaam verrassen. Elke dag weer!

Je bent van harte uitgenodigd.
Tijdstip 10.30 – 12.00

in het bijzijn van wethouder mobiliteit, energie, groen en dierenwelzijn in Utrecht bij Gemeente Utrecht Lot van Hooijdonk, Marjan Minnesma, directeur Urgenda,student/eigenaren van de start-up Thijs Morel en Robin Stuiver en Meine Jansma, programmamanager wonen 3.0 van de Hogeschool Utrecht.

EEN SNEAKPREVIEW IN DE TOEKOMST
In de toekomst wekt ieder huis volop zijn eigen duurzame energie op. En daar wordt duurzaam gebruik van gemaakt met innovatieve nieuwe technieken. Maar in de toekomst herontdekken we ook oude materialen, zoals hennep. We recyclen veel meer en nieuw plastic is uit den boze. We krijgen onze post en pakketjes fossielvrij per drone, en verplaatsen ons via de hyperloop, deelauto, elektrische deelfiets of benenwagen. Op het dak zonnepanelen aangevuld met restwarmte afkomstig van onze computer. De omgeving en huizen worden groener. Verticale plantenwanden binnen en buiten, zorgen voor CO2 opname, verkoeling en luchtfiltering. We beperken in de toekomst veel voedselkilometers door urban gardening. En het huis praat! We worden warm welkom geheten en met enkel een blik op de lampen schieten die aan. Op een scherm zien we hoe onze aandelen in oud-plastic erbij staan. En het toilet vertelt ons hoe na elk bezoek, hoe gezond we zijn en geeft ons dieetadvies. De koelkast laat ons zien op een scherm wat er in huis is, zodat we de koelkast niet hoeven te openen. Afval is de nieuwe grondstof in ons eigen huishouden.

Geïnteresseerd? Kom dan op 10.10 naar de opening. Meld je aan via info@urgenda.nl
Hogeschool Utrecht | Bolognalaan 99 | 3512 JE UTRECHT

Door het land zijn meerdere woningen te bezichtigen. Bekijk hier de verschillende huizen en laat je duurzaam verrassen.