Nieuws / Burgemeester Femke Halsema opent jubileumeditie voorleesactie

Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, opent de nieuwe burgemeester van Amsterdam Femke Halsema samen met directeur van Urgenda Marjan Minnesma de tiende voorleesactie die ook dit jaar weer plaatsvindt op duizenden basisscholen in heel Nederland.

De feestelijke opening vindt plaats in jeugdtheater De Krakeling, samen met ambassadeurs Helga van Leur, DJ Gregor Salto, Milouska Meulens en Froukje Jansen. Het nieuwe boek ‘De Kracht van nieuwe energie’ bevat niet alleen voorleesverhalen maar is dit jaar ook voorzien van lessuggesties. Dit maakt het jubileumboek een compleet onderwijsboek. Waarmee onderwijzers en kinderen het gesprek kunnen aangaan. Leerlingen van scholen uit Amsterdam zijn uitgenodigd om daarbij te zijn. Ook pers is van harte welkom.
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst dient u zich als media vooraf aan te melden bij de programmamanager Dag van de Duurzaamheid Henriëtte Delissen, henriette.delissen@urgenda.nl – 06 29207783. Hierbij graag aangeven of u foto/video-opnames komt maken. Wanneer u de aanwezigen wil interviewen, ontvangen wij graag vooraf de vragen voor de desbetreffende persoon. Zonder aanmelding kunnen wij niet garanderen dat u binnenkomt.