Nieuws / september 2018

Radiocommercial van start op radio 2, sky radio en radio 538

vrijdag 28 september 2018 - door:

Vanaf vrijdag 28 september tot en met de dag van de duurzaamheid (DvdD), 10-10 is de radiocommercial – Laat je duurzaam verrassen, op de dag van de duurzaamheid – te beluisteren tijdens de reclameblokken van radio 2, 538 en Sky Radio. Hiermee worden alle deelnemende winkels ondersteund, die speciaal voor deze tiende editie van de DvdD hun duurzamere producten in de spotlight zetten. Dit kan zijn online, op de winkelvloer, met of zonder speciale actie. Ieder doet op zijn eigen wijze mee.

Zo hebben de deelnemende partijen als Philips, Kruidvat, Verstegen, Atag, Ikea, Auping, C&A, Aldi, Plus Lidl, Spar, Zeeman, Gamma, McDonald’s, Landal en NS zich ook gepresenteerd in een gezamenlijke digitale folder. Een speciale jubileumeditie van de DvdD18 waarmee ze de consument wil laten zien dat duurzamere producten overal verkrijgbaar zijn. Ook bij jouw eigen winkel. Je hoeft er alleen nog maar te kiezen.

Ook winkelstraten door Nederland hebben zich aangesloten bij deze campagne. Zoals in Utrecht, het museumkwartier, Ermelo, Enschede, Leeuwarden binnenstad en het Limburgse Nuth. Het bruist van de activiteiten. Benieuwd? Kijk dan snel op dagvandeduurzaamheid.nl

Ervaar het bij Landal verrassend groen leven

dinsdag 18 september 2018 - door:

De groene make-over
Zo maak je bestaande woningen aardgasvrij

We praten in ons land veel over de energietransitie. In de media, op de werkvloer, in de politiek. Vaak gaat het dan over de noodzaak ervan. De zeespiegel. De gaskraan die dicht moet. En ook over de pijn ervan, financieel en praktisch gezien. Er is één onderwerp dat we wel eens vergeten, en dat is de ervaring. Hoe ziet het leven eruit als het ons lukt om niet meer ‘die ‘oude energie’ te gebruiken?

De groene make-over in drie stappen
Daarom willen Greenchoice en Landal GreenParks dat toekomstbeeld schetsen. Gezamenlijk hebben ze twee bestaande vakantiebungalows uit 1985 100% aardgasvrij gemaakt in drie stappen: besparen op verwarming door te isoleren; aardgasvrij verwarmen en duurzame energie gebruiken. Ook hebben ze de bungalows ingericht met gerecyclede materialen, die weer makkelijk opnieuw te recyclen zijn. Zo minimaliseren ze de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Zien = geloven = doen
Waarom doen ze dit? Om te zien wat goed werkt, en om anderen te inspireren. Door het te doen, kunnen ze het resultaat laten zien en ervaren. Hier is het resultaat een verrassend comfortabel huis, waar ook de energierekening een prettig gevoel geeft.

Stap 1: besparen op verwarming
Het eerste wat je doet is isoleren, zodat je al meteen veel minder hoeft te verwarmen. Ze hebben gekozen voor isolatieplaten van… oude kranten! In de ramen zit HR++ glas. Verder werkt de ventilatie met warmteterugwinning. Die verwarmt ’s winters de frisse lucht met de warmte uit de ‘oude’ lucht.

Stap 2: aardgasvrij verwarmen
Pas als je al flink bespaart op je verwarming, is stap 2 interessant: aardgasvrij verwarmen. Ze hebben gekozen voor een warmtepomp, die het water in de cv elektrisch verwarmt. Op een bungalow was het mogelijk door de juiste ligging zonnecollectoren op het dak plaatsen. De zonnecollectoren verwarmen het water alvast voor. De gasfornuizen zijn vervangen door inductiekookplaten.

Stap 3: duurzame stroom gebruiken
Voor aardgasvrij verwarmen is extra elektriciteit nodig. Groene stroom kun je opwekken met zonnepanelen of inkopen bij een duurzaam energiebedrijf. Landal GreenParks heeft al 3 jaar geleden gekozen voor de Nederlandse windenergie van Greenchoice.

Verrassend groen leven
En wat kun je nou zelden doen met zulke woningen: ze zelf van dichtbij ervaren. Erin wakker worden. Een warme douche nemen. Je avondeten koken. Op 10/10 zijn de vakantiebungalows speciaal opengesteld voor Open huizen route – in Holten, Overijssel, bij Landal Twenhaarsveld. En ook als je niet kunt langskomen, kun je inspiratie opdoen via landal.nl/verrassendgroenleven.

Support de Dutch Sustainable Fashion week

vrijdag 14 september 2018 - door:

Wat je draagt heeft impact op andere mensen en het milieu; Dutch Sustainable Fashion Week wil zoveel mogelijk consumenten daar op positieve wijze bewust van maken door jong talent, spraakmakende collecties en innovatieve ontwikkelingen in de spotlight te zetten.

Vandaag start de crowdfunding campagne in samenwerking met Sublime FM, met als doel de aankomende Dutch Sustainable Fashion Week mogelijk te maken.

Wil jij supporten of gewoon één van de Fashion Shows bijwonen, ga dan voor meer informatie naar: https://lnkd.in/eSVrsAY

Burgemeester Femke Halsema opent jubileumeditie voorleesactie

donderdag 13 september 2018 - door:

Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, opent de nieuwe burgemeester van Amsterdam Femke Halsema samen met directeur van Urgenda Marjan Minnesma de tiende voorleesactie die ook dit jaar weer plaatsvindt op duizenden basisscholen in heel Nederland.

De feestelijke opening vindt plaats in jeugdtheater De Krakeling, samen met ambassadeurs Helga van Leur, DJ Gregor Salto, Milouska Meulens en Froukje Jansen. Het nieuwe boek ‘De Kracht van nieuwe energie’ bevat niet alleen voorleesverhalen maar is dit jaar ook voorzien van lessuggesties. Dit maakt het jubileumboek een compleet onderwijsboek. Waarmee onderwijzers en kinderen het gesprek kunnen aangaan. Leerlingen van scholen uit Amsterdam zijn uitgenodigd om daarbij te zijn. Ook pers is van harte welkom.
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst dient u zich als media vooraf aan te melden bij de programmamanager Dag van de Duurzaamheid Henriëtte Delissen, henriette.delissen@urgenda.nl – 06 29207783. Hierbij graag aangeven of u foto/video-opnames komt maken. Wanneer u de aanwezigen wil interviewen, ontvangen wij graag vooraf de vragen voor de desbetreffende persoon. Zonder aanmelding kunnen wij niet garanderen dat u binnenkomt.

Laat je duurzaam verrassen. Elke dag weer!

maandag 3 september 2018 - door:

Door een unieke samenwerking tussen diverse winkelketens en merken, die het belang van duurzaamheid onderkennen, consumenten ervan bewust willen maken en duurzaamheid een plek geven in hun bedrijfsvoering staat de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid dit jaar in het teken van: Duurzamer leven is mogelijk voor iedereen!

Daarbij doen in zo’n twintig steden ook winkelstraten mee: ook daar wordt de klant duurzaam verrast middels producten, het verhaal achter het product, proeverijen, aanbiedingen en zo meer.

Door deelnemende winkelketens als GAMMA, Lidl, Ikea en ook door MKB’ers in onder andere Ermelo, Den Haag en Leeuwarden die hun duurzame producten in de etalage zetten.

Bekijk de activiteiten