Nieuws / augustus 2018

Schrijf je in voor H&M Global Change Award 2019

woensdag 29 augustus 2018 - door:

Heb jij hét innovatieve, duurzame idee dat een revolutie in de mode-industrie teweeg kan brengen? Schrijf je dan nu in voor de H&M Global Change Award 2019! Nederland leverde tot nu toe bij elke editie een finalist, ben jij het dit jaar?
Inschrijven kan tot 17 oktober: www.globalchangeaward.com

De H&M Foundation lanceert vierde editie van ‘Nobelprijs van de mode’
€1 miljoen voor ideeën die de modewereld kunnen veranderen
Het is de jaarlijkse wedstrijd voor innovators die met oplossingen komen om de overgang naar een circulaire mode-industrie te stimuleren. Vijf finalisten krijgen naast de geldprijs een op maat gemaakt coaching programma om de ontwikkeling van hun innovaties te versnellen en daarmee hun invloed op de mode-industrie te vergroten.

Circulaire helden
“Nieuwe ideeën vormen de basis voor verandering, maar schaalvergroting is een enorme uitdaging voor elke innovator. We hebben gezien dat eerdere winnaars de ontwikkeling van hun ideeën met jaren konden versnellen door ons coaching programma. We verwelkomen nu graag vijf nieuwe circulaire helden die een van de grootste industrieën ter wereld opnieuw willen uitvinden”, zegt Karl-Johan Persson, bestuurslid van de H&M Foundation en CEO van H&M.

Nederlandse innovaties
Nederland is, naast de VS, het land dat tot nu toe bij elke editie van de Global Change Award een finalist leverde: Tjeerd Veenhoven uit Groningen bij de eerste editie in 2016 met zijn baanbrekende idee om textiel te maken van algen. Jalila Essaïdi won in 2017 met haar bijzondere innovatie ‘Manure Couture’, textiel gemaakt van koemest en dit voorjaar was Aniela Hoitink finalist met ‘Fungi Fashion’, op maat gemaakte kleding van de wortels van paddenstoelen.

Publiek bepaalt wie wint
Een jury van deskundigen zal uit alle inzendingen vijf finalisten selecteren. Het publiek mag vervolgens beslissen hoe de prijs van 1 miljoen euro wordt verdeeld.