Duurzame verrassingen

Onder het motto ‘Laat je duurzaam verrassen – zetten vele winkels en winkelstraten, in de week van 10-10, duurzamere producten in de etalage. Blader eens door bovenstaande folder of bekijk hieronder wat de deelnemende organisaties nog meer voor je in petto hebben. Duurzaam leven en consumeren is makkelijker dan we vaak denken.  Het is vooral een kwestie van keuze. Doe vooral inspiratie op laat je de weg wijzen naar deze leuke, lekkere, mooie en hippe producten. Dus ‘Laat je duurzaam verrassen’ door de producten, de verhalen achter de producten en de duurzaamheidsambities van de deelnemers!

Bekijk hier of ook in jouw stad duurzame winkelstraten te vinden zijn

Alle duurzame verrassingen

Zuinig zijn we al meer dan 50 jaar.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt sinds onze oprichting deel uit van onze manier van werken. Bij Zeeman noemen we dat: zuinig. Zuinig op mensen, materialen, milieu en maatschappij.
Categorie:     Winkelen / lifestyle

Auping, van matras tot judomat

Wist je dat er in ons land jaarlijks een stapel matrassen wordt weggegooid, die duizend keer zo hoog is als de Eiffeltoren? Bij Auping werken we actief mee aan het verkleinen van de afvalberg. Onze matrassen maken we van materialen die geschikt zijn voor recycling. Zo worden de meeste materialen al hergebruikt voor bijvoorbeeld een nieuwe judomat.
Categorie:     Winkelen / lifestyle

Philips

Bij Philips streven we ernaar om de wereld door innovatie gezonder en duurzamer te maken. Ons doel is om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen te verbeteren. Ons Healthy People, Sustainable Planet programma is een belangrijk middel om deze visie te realiseren
Categorie:     Winkelen / lifestyle

#Brengjebeker

Jaarlijks bestellen we op treinstations meer dan dertig miljoenwarme dranken. Het meeste daarvan drinken we uit wegwerpbekers. Al die bekers zorgen samen voor veel afval. Door je eigen beker mee te nemen, verminder je afval en krijg je korting. Bij meer dan 200 winkels op het station: o.a. Kiosk, Stationshuiskamer Julia?s, AH to go en Railcatering krijg je 25 eurocent korting als je koffie, thee of warme chocomelk bestelt en je eigen herbruikbare beker meeneemt. Mooi meegenomen! #Brengjebeker
Categorie:     Mobiliteit

Duurzame vegetarische hamburger challenge

Om jou te inspireren en enthousiasmeren rondom het onderwerp duurzaamheid organiseert Verstegen dit jaar een wedstrijd die in het teken staat van de meest duurzame hamburger. Maak jij de lekkerste duurzame hamburger?
Categorie:     Eten & drinken

Lidl verrast met duurzaamste ei!

We willen het beste voor onze klanten en voor de wereld om ons heen; vandaag en in de toekomst. Dus vinden we het vanzelfsprekend om op een verantwoorde manier te werken en ons assortiment en onze bedrijfsvoering stap voor stap duurzamer te maken. Zo maken we onze belofte 'de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs' op een verantwoorde manier waar!
Categorie:     Eten & drinken

Kruidvat Nederland

Ben jij ook benieuwd naar de duurzamere producten van Kruidvat? Op 10 oktober maken we het uitproberen van deze producten nog gemakkelijker!
Categorie:     Winkelen / lifestyle

Albert Heijn winkels

We hebben een nieuwe stap gezet in betere melk en kaas voor Koe, Natuur en Boer. We laten zien waar de melk vandaan komt en hoe deze wordt verwerkt tot een pak melk. Onze boeren zijn dan ook erg trots op hun werk, de koeien kunnen in de zomer lekker grazen in de wei en 's winters hebben ze meer ruimte in de stal om te eten en de liggen. Het koeienvoer komt van dichtbij en de boeren gebruiken alleen groene stroom. De nieuwe zuivelproducten zijn vanaf nu te verkrijgen in de winkels.
Categorie:     Eten & drinken

GAMMA duurzaam in heel Nederland

GAMMA, de kluswinkel van Nederland met 166 winkels, voelt zich verantwoordelijk voor mens en milieu. Daarom zijn we al sinds de jaren negentig actief op het terrein van duurzaam ondernemen. We letten natuurlijk op de duurzaamheid van de producten die we verkopen.
Categorie:     Winkelen / lifestyle

ATAG Inductie koken

ATAG staat voor 70 jaar kookbeleving. Daarom vieren wij op de Dag van de Duurzaamheid een duurzaam feestje - koken is een feest.

Vier met ons mee: 70 jaar kookbeleving en krijg daarom een masterclass van topchef Caspar Burgi cadeau.
Categorie:     Eten & drinken
Pagina 1 van 2

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"Biobey is een eco shop die biologische verzorgingsproducten verkoopt! Ontvangt 15% korting bij je eerste aankoop met kortingscode 15DAGVD"
Amelia Akhmatova
"Komt er dit jaar weer een dag van de duurzaamheid? ik ga met de speed pedelecs 45 km h rijden naar mijn werk in plaats van met mijn auto!"
Marek Jansen
"Voortaan alleen nog maar op de speed pedelec (https://www.qicq.nl/high-speed-pedelec-kopen) naar werk in plaats van met de auto!"
Marek Jansen
"Doneer uw oude, nette kleding aan werkzoekenden met een laag inkomen. Lever het in bij Schulte Herenmode."
Robin Hendriks
"Met de dag van de duurzaamheid, zet Stayokay extra in op groen. Want dan wint iedereen!"
Freek Bartels