Duurzame verrassingen: Philips

Bij Philips streven we ernaar om de wereld door innovatie gezonder en duurzamer te maken. Ons doel is om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen te verbeteren. Ons Healthy People, Sustainable Planet programma is een belangrijk middel om deze visie te realiserenDe doelen van het programma zijn gebaseerd op drie pijlers: waarde creëren voor de klanten van Philips door middel van duurzame oplossingen, het goede voorbeeld geven door duurzame bedrijfsvoering en invloed versterken door de stimulering van duurzaamheid in de leveringsketen.

Belangrijke doelen die in het nieuwe programma in 2020 worden gesteld, zijn onder meer:

  • 70% van de omzet van Philips moet voortkomen uit inkomsten van groene producten en services en 15% uit circulaire inkomsten
  • Een wereldwijd CO2-neutrale bedrijfsvoering realiseren en 100% duurzame elektriciteit
  • 90% recycling van al het afval in onze fabrieken en geen afval naar de stortplaats
  • Meer focus op duurzaamheid bij leveranciers om structurele verbeteringen te realiseren

De voortgang van onze duurzaamheidsprogramma is te volgen via deze website en deze video.

Voor de dag van de duurzaamheid hebben wij drie producten geselecteerd die laten zien hoe wij duurzaamheid integreren in ons productontwerp

 

Philips Perfect Care Elite

Met de Philips PerfectCare Elite strijkt u alles van jeans tot zijde moeiteloos glad zonder de temperatuurinstelling aan te hoeven passen. Met het ultralichte strijkijzer en door onze krachtige stoom ziet u snel resultaat bij alle stoffen en kunt u zelfs het strijkijzer op kleding laten staan, veilig en gegarandeerd zonder schroeiplekken. Strijken was nog nooit zo makkelijk! PerfectCare Elite gebruikt 350 gram gerecycled plastic zonder een enkel compromis aan het design.

 

Philips Performer Ultimate

Performer Ultimate is onze eerste stofzuiger gemaakt van recycled kunststof; oude stofzuigers worden apart gerecycled en hergebruikt tijdens de productie van nieuwe Performer Ultimate stofzuigers. Daarnaast heeft deze stofzuiger een AAA energielabel en is dus zeer zuinig tijdens gebruik. Performer Ultimate bevat geen PVC en Broomhoudende vlamvertragers en wordt geleverd in een doos van meer dan 75% gerecycled karton. Performer Ultimate is voorzien van het Philips Green-logo, mede omdat deze stofzuiger energieverbruik én CO2-uitstoot vermindert.

voor meer informatie bekijk deze video

 

Philips SENSEO®  Original

Philips heeft de ambitie om zoveel mogelijke  gerecyclede kunststoffen te gebruiken voor de productie van haar SENSEO® koffiepadapparaten. De grootste kansen voor gerecycled plastic zitten in de basisplaat van de SENSEO® Original. Omdat dit een zwart onderdeel is en niet in aanraking komt met voedsel, is het zeer geschikt voor gerecycled plastic.

De nr. 1 best verkocht SENSEO® presteert ook goed op andere milieuaspecten: Met SENSEO® Original bereid je een of twee kopen koffie in minder dan 1 minuut. SENSEO® Original schakelt zich zelf automatisch uit na 30 minute en bespaart zo energie. De kunststof onderdelen die in contact komen met water en koffie zijn vrij van BPA. De kartonnen verpakking bevat minimaal 90% recyclede papier en het product bevat minstens 160 gram recycled kunststof. SENSEO® Original is gestest voor meer dan 10.000 koppen koffie en heeft dus een lange levensduur. Deze inspanningen zorgen ervoor dat miljoenen Nederlanders dagelijks genieten van het perfecte kopje SENSEO® koffie.

 


Over deze activiteit

Categorie Winkelen / lifestyle
Organisatie Philips
Website https://www.philips.com/a-w/about/sustainability/our-approach/ambition-2020.html

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Eelco Smit