Duurzame verrassingen: Albert Heijn winkels

We hebben een nieuwe stap gezet in betere melk en kaas voor Koe, Natuur en Boer. We laten zien waar de melk vandaan komt en hoe deze wordt verwerkt tot een pak melk. Onze boeren zijn dan ook erg trots op hun werk, de koeien kunnen in de zomer lekker grazen in de wei en 's winters hebben ze meer ruimte in de stal om te eten en de liggen. Het koeienvoer komt van dichtbij en de boeren gebruiken alleen groene stroom. De nieuwe zuivelproducten zijn vanaf nu te verkrijgen in de winkels.Een duurzamer kaas- en zuivelschap
Maar wat betekent duurzamer dan precies?
Samen met onze Hollandse boeren maken wij onze AH Goudse kaas en Hollandse zuivel steeds duurzamer. En daar zijn we trots op. Want duurzamere zuivel is beter voor de koe, de natuur en de boer. Hoe dan precies? Onze koeien krijgen uiteraard weidegang, waardoor ze buiten kunnen grazen. En 's winters hebben ze meer ruimte in de stal om te eten en te liggen.
 
Een stapje verder
Omdat het voer van de koeien uit de regio komt en we het aantal koeien meer in balans brengen met het land verminderen we onze CO2 uitstoot. Maar echt uniek is ons bodemprogramma. Dankzij speciale zaden bevorderen we de biodiversiteit van de bodem en ontstaat er een kruidenrijk grasland. Hierdoor wordt de bodem gezonder en veerkrachtiger én zien we meer weidevogels terug in onze graslanden. Voor dit programma krijgen onze boeren een extra vergoeding. Zij gebruiken uitsluitend groene stroom en zorgen goed voor hun dieren. Het is ook niet zo gek dat we trots zijn op onze zuivelketen. Zo trots dat iedereen een kijkje mag nemen bij onze boeren. Jij ook!
 
 

 


Over deze activiteit

Categorie Eten & drinken
Organisatie Albert Heijn winkels
Locatie Zaandam, Provincialeweg 11
Website https://www.ah.nl/over-ah/meer-doen

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Liliane van Heteren

Locatie

Activiteiten in dezelfde categorie

Populaire activiteiten